Eucharistieviering op 11 februari via internet te volgen

Lourdesviering vanuit Maastricht op feestdag Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

 

De feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes (11 februari) zal dit jaar in het heiligdom in Lourdes anders verlopen dan normaal. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er geen tienduizenden pelgrims naar Zuid-Frankrijk afreizen. Om alle Nederlandse belangstellenden toch in de gelegenheid te stellen om het feest te vieren, wordt op die dag vanuit de Lourdeskerk in Maastricht een viering op internet uitgezonden.

 

Sinds jaren is in het in Maastricht traditie dat er op 11 februari – de dag waarop Maria in 1858 voor de eerste keer aan Bernadette verscheen – in de Lourdeskerk een viering met ziekenzegening wordt gehouden. Deze viering wordt normaal gesproken elk jaar door zo’n zeshonderd mensen bezocht. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk, maar pastoor Mattie Jeukens van de Lourdesparochie en het Huis voor de Pelgrim hebben de handen in elkaar geslagen en besloten de viering toch door te laten gaan en deze via internet te streamen. Dit betekent dat iedereen de viering live kan volgen.

 

Het programma is zelfs uitgebreider dan voorheen.

Lees verder

 
 

Brancardiersmis op 21 februari ook live te volgen


Op zondag 21 februari houdt de Brancardiersvereniging van de Limburgse Bedevaart haar jaarlijkse viering in de Caroluskapel in Roermond. Vanwege de coronamaatregelen kan hier ook maar een beperkt aantal brancardiers bij aanwezig zijn. De viering met bisschop Harrie Smeets van Roermond en aalmoezenier Ruud Verheggen wordt via internet gestreamd. Hoewel de mis in eerste instantie voor de brancardiers wordt opgedragen, kan iedereen de viering via internet volgen. De brancardiersmis wordt gehouden op zondag 21 februari om 10.30 uur en is te volgen via.

www.huisvoordepelgrim.nl

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden