VNB en Huis voor de Pelgrim gaan samenwerken

De twee bedevaartorganisaties VNB en Huis voor de Pelgrim (NLZ en Limburgse Bedevaarten) gaan vanaf nu intensief samenwerken. Dit hebben de besturen van beide organisaties afgesproken. Het is de bedoeling om in 2021 enkele bedevaarten aan te bieden die we gezamenlijk gaan organiseren en uitvoeren: twee reizen naar Lourdes (februari en oktober) en een bedevaart naar een andere bestemming dan Lourdes. Daarnaast biedt elke organisatie in 2021 zijn eigen reguliere bedevaartprogramma aan.
Lees verder

 
 

Data bedevaarten 2021 bekend

De data van de bedevaarten van 2021 zijn bekend. Vanwege de coronacrisis moest het Huis voor de Pelgrim alle reizen voor 2020 annuleren, maar inmiddels kan er wel geboekt worden voor volgend jaar. Als alles goed gaat, vinden er dan acht bedevaarten naar Lourdes plaats. Daarnaast zijn er in ’21 bedevaarten naar Banneux, Israël, Fátima, Santiago en Sint Gerardus in Zuid-Italië gepland. Bekijk het aanbod op onze site. Inschrijven kan ook al.

Lees verder
 
     
 

Kijk terug: Lourdes United


Onder de titel Lourdes United hield het heiligdom in Lourdes half juli de allereerste online bedevaartdag. De hele dag door waren er bij de Grot eucharistievieringen en gebedsmomenten in verschillende talen. ’s Middags was er op het veld tegenover de Grot een programma met interviews, reportages en muziek uit de musical Bernadette. De online bedevaartdag werd ’s avonds afgesloten met een mini ‘lichtprocessie’ met de relieken van Bernadette bij de Grot. Het programma is terug te kijken op de website van het heiligdom.

Lees verder

 
     
 

Magazine voor de Pelgrim brengt de bedevaart thuis


Dit jaar zijn er helaas geen bedevaarten naar Lourdes of andere plaatsen. Maar u kunt de bedevaart wel in huis halen. Het Magazine voor de Pelgrim laat u thuis genieten van de sfeer tijdens een bedevaartreis. In het pas verschenen zomernummer een interview met liefhebber van volksgeloof Paul Spapens die een ‘boekske’ schreef over bedevaartplaatsen in Nederland en Vlaanderen. Verder veel aandacht voor bedevaarten en corona: pelgrims die hun reis naar Israël moesten afbreken, een fotoreportage uit een leeg heiligdom en een kaars als ‘vertrouwen op afstand’.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden