Lourdes
Waar de hemel de aarde raakt

Bijdrage zorgverzekeraar CZ

Verzekerden van zorgverzekeraar CZ kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de reissom van een bedevaart naar Lourdes.

De regeling geldt voor mensen die cliënt zijn bij CZ, een bepaalde medische indicatie hebben en de laatste vijf jaar geen gebruik gemaakt hebben van deze mogelijkheid. Als u voor een bijdrage van de zorgverzekeraar in aanmerking denkt te komen, kunt u dit kenbaar maken bij het Huis voor de Pelgrim of kenbaar maken op het inschrijfformulier.

Inlevering van het inschrijfformulier betekent niet dat u automatisch in aanmerking komt voor deelname aan de bedevaart voor rekening van de zorgverzekeraar. Ook zijn hieraan geen andere rechten te ontlenen. CZ bepaalt op basis van het totaal aantal beschikbare plaatsen en de verstrekte (medische) informatie wie voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking komt.


Eigen bijdrage 2017

Wanneer u een positief antwoord heeft ontvangen, betaalt u een eigen bijdrage plus eventuele toeslag voor een 1-persoonskamer.


Prijs met korting van CZ

Eigen bijdrage 3* hotel € 230
Eigen bijdrage accueil € 230
Toeslag 1-persoonskamer € 160
Eigen bijdrage 4* hotel € 295
Toeslag 1-persoonkamer € 180


De tegemoetkoming in de kosten geldt niet voor partners of begeleiders die samen met u naar Lourdes reizen. Zij dienen een eigen inschrijfformulier in te vullen.


Historische relatie

De betrokkenheid van CZ bij de reizen naar Lourdes is historisch verklaarbaar. De zorgverzekeraar is voortgekomen uit de voormalige diocesane ziekenfondsen en was van oudsher nauw verbonden met de katholieke vakbeweging.

Vraag meer informatie aan over de Lourdesreizen met korting van CZ