Pauselijk delegaat voor Lourdes benoemd

Herouard2.jpg

 

Paus Franciscus heeft hulpbisschop Antoine Hérouard van Lille benoemd tot delegaat van de Heilige Stoel voor het heiligdom in Lourdes. Curiebisschop Rino Fisichella heeft dat donderdag 6 juni in Lourdes bekend gemaakt. Mgr. Hérouard heeft als opdracht de zielzorg voor de pelgrims in Lourdes te onderzoeken. Hij blijft daarnaast hulpbisschop in het Noord-Franse Lille.

Volgens een persbericht van het bisdom Tarbes-Lourdes gaat het om een tijdelijke benoeming, waarbij Mgr. Hérouard de leiding van het heiligdom op zicht neemt. Volgens de nieuwswebsite van het Vaticaan is de benoeming onderdeel van het beleid van paus Franciscus om Mariaheiligdommen meer in te schakelen in de nieuwe evangelisatie van de Kerk. Centraal in de opdracht van Mgr. Hérouard staat de pastorale zorg voor de pelgrims en de aandacht voor de armen in het heiligdom. 

Als delegaat zal mgr. Hérouard zich alleen met het heiligdom in Lourdes bezighouden. Mgr. Nicolas Brouwet blijft daarnaast het bisdom Tarbes-Lourdes leiden. Hérouard is sinds november 2017 hulpbisschop van Lille. Daarvoor was hij diverse jaren secretaris-generaal van de Franse bisschoppenconferentie. Ook is hij voorzitter van de commissie Sociale Zake van de Comece, dat is de vertegengwoordiging van de katholieke kerk bij de Europese Unie.