Lourdes-seizoen gaat beginnen

Lourdes Huis voor de Pelgrim

Het Lourdes-seizoen gaat beginnen. Half mei vertrekken de eerste pelgrims per bus en vliegtuig naar Lourdes. Alle deelnemers hebben afgelopen week hun reispapieren ontvangen. Ook alle andere voorbereidingen voor de reizen zijn inmiddels afgerond en de vrijwilligers staan klaar om met de pelgrims op pad te gaan.

Aan de twee voorjaarsreizen nemen ruim 750 mensen deel. In september zijn er weer drie grote pelgrimsreizen naar Lourdes. Nieuw is dat er dit jaar meer bussen ingezet worden. Het is voor het eerst dat mindervalide pelgrims met speciale zorgbus naar Lourdes kunnen reizen.

Laatste bedevaart bisschop Wiertz

Bijzonder is ook dat het de laatste keer is dat bisschop Frans Wiertz van Roermond de groep van de Limburgse Bedevaart van 19 tot en met 24 mei naar Lourdes zal begeleiden. De bisschop gaat later dit jaar met emeritaat. De bedevaart van de NLZ-groep, van 14 tot en met 19 mei, wordt begeleid door mgr. Antoon Hurkmans. De oud-bisschop van Den Bosch, die momenteel in Rome woont en werkt, komt hiervoor speciaal over naar Lourdes.