Huis voor de Pelgrim annuleert
alle bedevaarten van 2020

Heel 2020 zullen er geen bedevaarten meer plaatsvinden. De besturen van de stichtingen die samenwerken in het Huis voor de Pelgrim hebben dat besloten. Het besluit om alle bedevaarten van dit jaar te annuleren, is een gevolg van de coronacrisis. Veel heiligdommen in het buitenland zijn gesloten of – zoals in Lourdes – maar heel beperkt open. Bovendien gelden er heel veel beperkingen in kerken, tijdens het vervoer en in de normale omgang tussen mensen, waardoor het zo goed als onmogelijk is om een groepsreis naar het buitenland te maken. Het Huis voor de Pelgrim vindt het daarom verstandig om alle reizen van dit jaar te annuleren. De pelgrims die al voor een bedevaart geboekt hadden, krijgen persoonlijk bericht over de afhandeling daarvan.
Lees verder

 
     
   
 

Kijk terug: Online Lourdesmis vanuit Valkenburg

Omdat er vanwege de coronacrisis in mei geen bedevaarten naar Lourdes konden plaatsvinden, werd er op de zaterdag van Pinksteren bij de Lourdesgrot in Valkenburg een speciale 'online Lourdesmis' opgedragen. Hoofdcelebrant was bisschop Harrie Smeets van Roermond, in concelebratie met de voorzitters van de Limburgse Bedevaarten en de Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken. Kijk de hele viering terug.
Lees verder

 
 

Heiligdom Lourdes open met beperkingen


Sinds half mei is het heiligdom in Lourdes weer open, nadat het meer dan twee maanden gesloten was geweest. De openstelling gaat wel gepaard met veel beperkingen. Zo is het heiligdom alleen ’s middags open en ook alleen voor pelgrims die in de buurt van Lourdes wonen. Grote vieringen en processies zijn er nog niet. Op een aantal plekken in het heiligdom is met witte stippen aangegeven waar pelgrims mogen staan, zodat ze op voldoende afstand van elkaar blijven. De heropening van het heiligdom ging gepaard met veel mediabelangstelling.

Lees verder

 
     
 

Paus bidt rozenkrans met heiligdommen


Op de zaterdag van Pinksteren heeft er een gebedsdienst plaatsgevonden, waarbij paus Franciscus vanuit Rome verbonden was met diverse heiligdommen, waaronder Lourdes. De paus bad bij de Lourdesgrot in de tuin van het Vaticaan de rozenkrans. Dit was onder meer bij de grot in Lourdes op een groot scherm te volgen. Vanuit Lourdes werd met de paus meegebeden.

Lees verder

 
     
 

Blijf op de hoogte, lees het Magazine voor de Pelgrim


Een heel jaar geen bedevaarten. Dat is wel lang. Wil je toch op de hoogte blijven van het wel en wee in Lourdes? Lees dan het Magazine voor de Pelgrim. Eind van deze maand verschijnt de nieuwe editie met een exclusieve fotoreportage uit het lege Lourdes, het relaas van pelgrims die door de coronacrisis hun reis door Israël opeens moesten afbreken en een interview met ras-Brabrander Paul Spapens, die een reisgids schreef over twaalf bedevaartplekken in Nederland en Vlaanderen. Ken je het Magazine voor de Pelgrim nog niet? Neem dan snel een abonnement. Voor € 8,25 wordt het magazine vier keer per jaar thuisbezorgd.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden